Koncert diplomaca Škole za muzičke talente iz Ćuprije

Koncert diplomaca Škole za muzičke talente iz Ćuprije

Topli gotovo opijajući zvuci gudačkih instrumenata i juče su se širili hodnicima zgrade paraćinske biblioteke. U koncertnoj sali Muzičke škole „Milenko Živković“ gostovala je mala ekipa dvojice momaka iz Škole za muzičke talente u Ćupriji.

Uroša i Željka karakterišu ljubav prema klasičnoj muzici, velika privženost instrumentima koje su izabralli i posvećenost na vežbama i koncertima. Mi smo ih upoznali neposredno pred nastup, a obojica su nam se sa velikim zadovoljstvom predstavili i ispričali neke detalje o svom školovanju.

Johan Sebastijan Bah je skoro uvek na repertoaru kada su koncerti gudačkih instrumenata u pitanju, koji naravno nije jedini kompozitor čija su dela bila na programu.

Saradnja između ove dve škole je odlična, a kao primer tome je nedavni koncert za violončelom tri učenice škole za muzičke talente u Paraćinu. Prijateljstvo neguju godinama, kaže direktorka Muzičke škole Simonida Pešić.

Nije redak slučaj da muzički nadarena deca mahom dolaze iz porodica koje neguju ljubav ka klasičnoj muzici. Slično je sa ovim diplomcima koji govore zašto su violina i violončelo bili njihov izbor.

Paraćinska muzička škola poslednjih nedelja sprovodi veliku kampanju pred upis nove generacije đaka. Tokom tog perioda njihovi profesori obišli su brojne obrazovne ustanove kako bi paraćinskoj deci predstavili programe školovanja, a nedavno je u centru grada održan i mini koncert. Podsećamo, prijemni ispit za upis u muzičko zabavište, pripremni razred, četvorogodišnje i šestogodišnje obrazovanje je već u subotu 27. maja, a drugi 10. juna.