Koliko paraćinci gledaju Kanal M

Koliko paraćinci gledaju Kanal M

Nekada su ljudi sa ushićenjem i velikom pažnjom, okupljeni oko jednog tv uređeja pratili televizijski program na kanalima koje smo mogli nabrojati na prstima jedne ruke. Danas je slika potpuno drugačija, svako domaćinstvo poseduje i više od jednog televizora, a vremenom je i raznolikost programa proširena za svačiji ukus. Nikako ne treba zanemariti i društvene mreže koje omogućavaju brzo plasiranje informacija. Predstavnici novinarskih udruženja često spominju važnost informisanja na lokalu, a nas je zanimalo u kojoj meri naši sugrađani gledaju jedinu paraćinsku televiziju.

Pojava Gugla 1998, Fejsbuka 2004. i Tvitera 2008. godine promenile su način proizvodnje i širenja vesti. Ipak, ove platforme nisu dostupne svim starosnim generacijama. Građani opštine Paraćin kažu da gledaju lokalnu televiziju jer na taj način mogu da saznaju šta se dešava u njihovom gradu. Kako bismo obogatili programsku šemu, pitali smo naše sugrađane kakav sadržaj bi voleli da pogledaju kod nas.

Radio televizija Kanal M ove godine slavi četvrt veka postojanja. Emitovanje programa započeto je 27. septembra 1997. godine. Od juna 2015. program televizije je dostupan preko digitalnih predajnika na Crnom vrhu i Rudniku, a može se pratiti u većem delu Šumadije i Pomoravlja kao i u delovima centralne, istočne i zapadne Srbije. Program Radio televizije Kanal M naši sugrađani mogu da gledaju na tri različita kablovska operatera, Jotelu, Supernovoj i IPTV-u.