Ko su autori murala Hrama Svetog Save od plastičnih zatvarača

Ko su autori murala Hrama Svetog Save od plastičnih zatvarača

Tradicionalna akcija prikupljanja čepova čiji je naziv „Čep za hendikep” koju sprovode i učenici Ekonomsko – trgovinske škole, ove godine rezultirala je i jednom lepim muralom Hrama Svetog Save. Profesorka ekologije i biologije Vesna Jovičić kaže da su početkom januara, imajući u vidu da se školska slava približava, odlučili da osim standardne akcije koju godinama unazad sprovode reciklirajući čepove, organizuju jednu ekološku radionicu i naprave trajni ukras koji će ulepšavati školu.

Udruženje „Čep za hendikep” iz Zrenjanina pokrenulo je akciju prikupljanja čepova još 2012. godine kako bi mogli da ih prodaju kompanijama koji se bave reciklažom, a za novac da obežbede osobama sa invaliditetom potrebna pomagala. Paraćinska Ekonomsko – trgovinska škola im se ubrzo pridužila, te godinama praktikuju ovu akciju kako bi pomogli u kupovini ortopedskih pomagala.

Vesna Jovičić, profesorka ekologije i biologije kaže da su se učenici odlično snašli u izradi ovog murala i dodaje da je oko hiljadu čepa bilo potrebno za njegovu izradu. Ona navodi da deca najbolje funkcionišu kroz igru, te su i ovaj projekat doživljavali kao jednu vrstu edukativne zabave.

Ovo nije jedini projekat sa ovom temom koji će biti ove godine realizovan u školi. U susret letu, sredinom juna počeće sa prikupljanjem i pravljenjem murala „Delfin” koji će simbolizovati leto i slobodu. Kao i Hram Svetog Save i on će postani trajni ukras ove paraćinske škole.