Književno veče u Kulturnom centru Paraćin

Književno veče u Kulturnom centru Paraćin

Ovo su stihovi pesme „Ljubav“ autora Zorana Pavlovića, paraćinskog književnika, a ona je samo jedna od nekoliko koju su na književnoj večeri bili u prilici da čuju posetioci i članovi Književnog kluba „Mirko Banjević”. Događaj je održan u Kulturnom centru, a povod je bio početak obeležavanja jubilarnih 50 godina postojanja ovog kluba. Pavlović je član Saveza književnika u otadžbini i rasejanju iz Novog Sada, a rekao nam je da je stihove počeo da piše od kada je penzioner.

„Koraci života” je naziv prve zbirke pesama ovog autora, a on kaže da u planu ima još dve spremne koje bi uskoro trebalo da budu predstavljene javnosti.

Književni klub „Mirko Banjević” osnovan je 1973. godine i ovo ime nosi u čast poznatog jugoslovenskog pesnika dvadesetog veka, koji je jedno vreme boravio u Paraćinu gde je i napisao knjigu “Ognjena jutra” davne 1940. Ove godine njegovi članovi obeležavaju pola veka postojanja nizom manifestacija i književnih večeri.

Članove kluba u narednom periodu očekuje predstavljanje književnog stvaralaštva profesora doktora Predraga Jašovića u drugoj polovini maja.