Knjiga „Ja putujem kroz vreme“ predškolaca paraćinskog vrtića Kolibri

Knjiga „Ja putujem kroz vreme“ predškolaca paraćinskog vrtića Kolibri

Šta biste vi uradili kada bi vam neko dao priliku da putujete kroz vreme? Da li biste se vratili u vremena kada su živeli dinosaurusi ili biste poželeli da postanete superheroj, vila ili čarobnjak? Na ovu temu proteklih nedelja razmišljao je dvadeset i devetoro predškolaca. Oni su napisali i ilustrovali svoje priče uz pomoć svojih majki i vaspitačica iz vrtića Kolibri koje su ovaj skup najrazličitijih priča ukoričile i zauvek sačuvale kao znak na jednu generaciju.

Predškolska grupa „Pčelica“ iz vrtića Kolibri koju predvode vaspitačice Katarina Milenović i Tamara Divnić organizovale su projakt pravljenja knjige sa ilustracijama podstaknute željom da deci približe čitanje i kreativno razmišljanje. One su sa ponosom ukoričile i oblikovale štivo koje čine 29 priča i na taj način sačuvale od zaborava rad jedne grupe dece. Po prvi put ovakav dečiji projekat prezentovan je u Kulturnom centru pred roditeljima i posetiocima, što je za decu ali i njihove vaspitačice predstavljao veliki uspeh.

Promocija je uspešno održana u Kulturnom centru, a deci je ovaj događaj bio posebno zanimljiv jer su imali prilike da pred publikom govore o svojim kreativnim putovanjima. Oni su nam ovom prilikom objasnili i kako su pravili knjigu i odakle ideja za ovaj kreativan rad.

Deca su imala izbor da putuju kroz prošlo ili buduće vreme, a unikatnost svake priče govori o maštovitosti ovih „pčelica“ iz Kolibrija. U ovim pričama oni su bili astronauti, vile, lekari i sportisti, a u nastavku poslušajte još dve interesantne priče koje su se pronašle u ovoj knjizi.

Knjiga pod nazivom „Ja putujem kroz vreme“ ostaće kao uspomena na jednu generaciju i biće sačuvana u paraćinskoj narodnoj biblioteci „Dr Vićentije Rakić“. Zanimljivo, ovo nije prva knjiga koja je poklonjena biblioteci a koju su napisala deca, ali je prva koja je imala svoju promociju u Kulturnom centru. Vaspitačice, deca i njihovi roditelji su sa ponosom ispratili ova kreativni projekat kojim su deca završila ovu školsku godinu.