Kakvo je interesovanja građana Paraćina za vakcinaciju protiv kovida 19

Kakvo je interesovanja građana Paraćina za vakcinaciju protiv kovida 19

U Paraćinu  je 20. januara počela imunizacija stanovništva protiv korona virusa. Na dva punkta u Domu zdravlja kinesku vakcinu Sinofarm primilo je 215 Paraćinaca. Isto toliko doza planirano je i za sutra. Iako su neki od njih već primili prvu dozu vakcine, može se reći da većina Paraćinaca čeka svoj red, izražavajući interesovanje preko kol centra ili portala eUprava.

Masvna vakcinacija građana Srbije protiv korona virusa počela je u utorak na 300 punktova u gotovo svim gradovima Srbije. Za sada se građani Paraćina vakcinišu na dva punkta u Domu zdravlja, a kao mesto za masovnu imunizaciju Štab za vanredne situacije u Paraćinu odredio je Sportsko rekreativni centar „7. juli“.

Vakcine protiv kovida 19 besplatne su za sve građane. Prijavljivanje za vakcinaciju moguće je na dva načina. Pozivom na broj telefona 0800/222-334 ili preko portala eUprava gde građani popunjavaju upitnik u kome uz lične podatke, imaju mogućnost da iskažu interesovanje za jednu od ponuđenih vakcina: Fajzer, Sputnjik V, Sinofarm, Astra zeneka i Moderna. Većina naših sugrađana saglasna je da je vakcinacija rešenje za sprečavanje širenja virusa kovid 19, ali svaki pojedinac treba da ima pravo da sam odluči hoće li se vakcinisati ili ne.