Kakva je ispravnost vida vozača – misija Sani optika i SAT Media grupe

Kakva je ispravnost vida vozača – misija Sani optika i SAT Media grupe

U okviru nacionalne kampanje„Gledaj dobro dok voziš“ Sani optik sprovodi niz skrining testova sa ciljem da dođu do statističkih podataka o ispravnosti vida vozača u Srbiji. Ovakav tip testova do sada nije rađen u našoj zemlji, a Paraćinci su imali priliku da svoj vid danas po prvi put besplatno provere na ovaj način i saznaju da li im je potreban dodatni pregled kod oftalmolога.

Maja Cvetković kaže je na današnjem testiranju bilo dosta ispitanika. Prvi rezultati pokazuju da je mnogima potrebna korekcija vida, a bilo je i onih koji nose pogrešnu dioptriju. Neki od parametara kojima vozač može da prepozna da li ima potrebe za naočarima je i to da li tokom vožnje jasno vidi tablice vozača ispred sebe ako je udaljenost oko šest metara kao i to da li jasno raspoznaje saobraćajnu signalizaciju i pešake.

Glavni cilj ovih testova jeste da na putevima bude manje saobraćajnih nezgoda prouzrokovanih lošim vidom vozača. Iz Sani optika i SAT Media grupe poručuju da su veoma bitne redovne kontrole i provere svih učesnika u saobraćaju i navode da se nadaju da će mnogi iskoristiti ovu priliku da besplatno provere svoj vid.