Kako teče prodaja sezonskog voća na paraćinskoj pijaci

Kako teče prodaja sezonskog voća na paraćinskoj pijaci

Jagode, višnje, trešnje i jabuke trenutno su najtraženije voće na paraćinskoj zelenoj pijaci. Oni koji nisu pazarili, sada uveliko vrše kupovinu potrebnih sastojaka za pravljenje slatka, džemova i sokova. Na tezgama paraćinske pijace može se videti pregršt sezonskog voća, a trenutno su najzastupljenije jagode i trešnje.

Paraćinska pijaca je svake godine snabdevena raznovrsnim povrćem i voćem, a osim južnog koje se na pijaci može kupiti tokom cele godine, sada ima i sezonskog voća. S obzirom na to da su jagode veoma popularno voće za pravljenje različitih sokova i džemova, u ovo doba godine ih Paraćinci najčešće pazare.

S obzirom na to da cene iz sezonu u sezonu sve više rastu, sada se za kilogram jagoda sa domaćih plantaža mora izdvojiti od 250 do 300 dinara, a ista cena prati i trenutno aktuelne trešnje. S obzirom na to da je na pijaci bilo dosta ljudi, lokalne prodavce smo pitali kako su zadovoljni prodajom.

Ono što se svakog dana može pronaći na paraćinskim tezgama jesu uvek aktuelne jabuke, banane i narandže, a prethodnih dana je što se povrća tiče najveću potražnju izazivao mladi krompir.