Kako smo se i gde venčavali u 2019.

Kako smo se i gde venčavali u 2019.

Ljubav, razumevanje, poštovanje, tolerancija i poverenje ključni su za uspeh svake emotivne veze. U današnje vreme, mladi se radije odlučuju vanbračnu zajednicu, nego za brak. Naše sugrađane pitali smo koje su idealne godine za stupanje u bračnu zajednicu.

Sudbonosno DA na teritoriji opštine Paraćin prošle godine je izgovorio 291 par. U poređenju sa 2018 godinom, broj zaključenih brakova se smanjio.

Prava ljubav godine ne broji, tekst je jedne od popularnih srpskih narodnih pesama. Slično razmišljaju i naši sugrađani jer se žene i udaju kako mladi tako i stari. Neretko se sklapaju i internacionalni brakovi.

Najpopularniji meseci za venčanja su maj, jul, avgust i septembar. Sve češći zahtev mladenaca je da se svečani čin sklapanja braka obavi na mestu slavlja a to naravno dodatno košta.

Pronaći i zadržati pored sebe pravu osobu može biti izuzetno teško. Održati sreću u braku nije jednostavna misija za supružnike. Paraćince smo pitali koji je tajni recept za uspešan brak.

Iako nema zvaničnih podataka koliko se Paraćinaca na godišnjem nivou razvede, u matičnoj službi kažu da je razvod česta pojava. Razlozi za to uglavnom su neslaganje karaktera, novčani problemi, prevara i usamljenost.