Kako napreduju radovi na izgradnji mosta kod srednjoškolskog centra u Paraćinu

Kako napreduju radovi na izgradnji mosta kod srednjoškolskog centra u Paraćinu

Most kod srednjškolskog centra u Paraćinu je do pre samodesetak dana izgledao ovako, a sada je od njega ostala samo metalna konstrukcija. Radovi na izgradnji novog uveliko su u toku koje sprovode radnici akcionarskog društva „Putevi Užice“ sa kojim je opština Paraćin potpisala ugovor o izgradnji dva mosta u našoj opštini u narednih godinu dana. Radovi su deo projekta „Izgradnja sistema za odbranu od poplava“ opštinže Paraćin.

Vrednost radova na igradnji ovog i mosta u ulici Kralja Petra I je 2.75 miliona evra, a za svih sedam mostova u našoj opštini vrednost je 10 miliona od čega je 6 izvdvojila Švajcarska, a 4 austrijska Vlada.Predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević i predstavnik akcionarskog društva „Putevi Užice“ Vladan Stamenić potpisali su polovinom ove godine ugovor o izgradnji novih mostova u Paraćinu. Rok za završetak radova za most kod EPS-a je šest meseci, a do tada građani za kretanje koriste alternativne pravce.

Na svega par stotina metara odavde radovi na rekonstrtukciji Kajmakčalanske ulice napreduju utvrđenim tempom. Milićević je sa svojim saradnicima obišao radove na uređenju ove saobraćajnice čiji je rok za završetak kraj ove godine.

Osim kompletne rekonstrukcije ove prometne saobraćajnice u Dankovu u toku su radovi i u ulici Vladike Nikolaja Velimirovića, a paralelno sa tim ulicama počela je i rekonstrukcija i u Nikole Pašića. Što se izgradnje mostova tiče, na proleće 2023. godine, građevinske mašine i radovi će iz ulice Bore Petrovića biti preusmereni na izgradnju potpuno novog mosta u ulici Kralja Petra.