Kako napreduje rekonstrukcija OŠ „Radoje Domanović“

Kako napreduje rekonstrukcija OŠ „Radoje Domanović“

Rekonstrukcija OŠ „Radoje Domanović“ u Paraćinu odvija se po planu i već ulazi u peti mesec od kada su počeli radovi. Dvorište škole puno je građevinskog materijala, mašina i majstora koji ne prestaju sa radom čak i po velikoj vrućini.

Na spratu ove škole već je postavljena stolarija, a u toku su radovi na postavljanju nove elektrinstalacije, vodovodne i kanalizacione mreže.

Ova škola sagrađena je sada već daleke 1949. godine kroz koju je obrazovanje steklo na hiljade učenika. Nakon dugog niza godina došlo je vreme za potpunu rekonstrukciju koja je vredna preko 345 miliona dinara koju finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Direktor ove škole Aleksandar Jovanović kaže da ovo verovatno i nije konačan iznos kojim nije predviđena kupovina novog nameštaja za opremanje škole.

Drugo polugodište su učenici ove škole nastavu pratili u učionicama Ekonomsko-trgovinske i Tehnološke škole u Paraćinu. Najverovatnije će se sa ovom praksom nastaviti i naredne školske godine sve do svečanog otvaranja koje se očekuje na proleće 2023.