Kako je protekla novogodišnja noć u Paraćinu (VIDEO)

Kako je protekla novogodišnja noć u Paraćinu (VIDEO)

Dežurna ekipa RTV Kanal M, kao i ranijih godina do sada, zabeležila je kako protiče novogodišnja noć u gradu. Tim povodom obišli smo nekoliko ustanova, kao i svečanu salu hotela „Petrus” gde su nas domaćini ugostili i gde smo snimili, prema rečima gostiju, najbolju atmosferu i provod u gradu.

U toku novogodišnje noći obišli smo Policijsku stanicu Paraćin, a načelnik ove ustanove Saša Ilić govorio o tome kako protiče noć.

Načelnica Službe hitne medicinske pomoći Ruža Živančević rekla je da su imali par manjih intervencija i da je noć par sati pred ponoć proticala u dobrom redu.

U Paraćinu suprvog janura u prepodnevnim satima rođene dve bebe, dečak i devojčica, a dva dana kasnije još jedan dečak. Iako uprvim satima 2024. godine nije bilo rođenih beba kada smo posetili porodilište, u prethodnoj je u Paraćinu rođeno čak 540, rekla nam dr Olgica Kaličanin, dežurna doktorka u novogodišnjoj noći.

Ovog vikenda, tačnije 7. januara Srpska pravoslavna crkva i vernici proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik –  Božić. Dan ranije, obeležava se Badnji dan, poslednji dan četrdesetodnevnog posta.