Kako građani Paraćina reaguju na najavljenu novu državnu novčanu pomoć

Kako građani Paraćina reaguju na najavljenu novu državnu novčanu pomoć

Kao i prošle, sve punoletne građane Republike Srbije i ove godine čeka novčana državna pomoć za ublažavanje posledica krize usled pandemije korona virusa. Za razliku od prethodnog puta kada su prijavljeni građani dobili po 100 evra, ovoga puta pomoć će biti manja i dvokratna, po 30 evra u maju i u novembru. Penzioneri će na ovih 60 dobiti i dodatnih 50 evra državne pomoći. Iako se još uvek nisu prijavili, ni dobili novac, većina građana Paraćina zna kako će potrošiti najavljenih 60 evra.

Svi naši sugrađani sa kojima smo razgovarali će se prijaviti za dvokratnu pomoć od države i penzioneri će podići svojih 110 evra. Ipak, većina misli da je taj novac više potreban najugroženijima, osobama koje su siromašne i koje primaju socijalnu pomoć.

Prijavljivanje za dvokratnu novčanu pomoć biće moguće u maju nakon čega će punoletnim građanima koji se prijave biti uplaćeno prvih 30 evra. Procedura će biti slična kao i prošle godine kada su građani stariji od 18 godina dobili po 100 evra. Svako ko se prijavi za prvih 30 evra u maju, automatski će dobiti još 30 u novembru. Jedino penzioneri neće morati da se prijavljuju. Ova novčana pomoć građanima Republike Srbije će državu koštati oko 2,5 milijardi evra.