Kada nam stiže otopljenje

Kada nam stiže otopljenje

Iako mu se i nismo baš nadali, u utorak 4. aprila pao je sneg u Paraćinu i okolini koji se istina i nije dugo zadržao na teritoriji grada.

U centralnim gradskim ulicama i na obodima opštine snežni pokrivač nije bio veći od 10 centimetara, a u seoskim sredinama poput Zabrege, Buljana, Šaludovca, Donje Mutnice, Klačevice i Plane debljina pokrivača u utorak je bila oko 20 cm.

Specijalizovani portal za vremenske prilike na teritoriji opštine Paraćin PN Meteo, našeg meteorologa Vladimira Dikića piše, da će sneg prestati da pada danas popodne koji će se zbog temperature od 3-4 stepena u toku noći otopiti.

Noć sreda na četvrtak ipak neće biti tako hladna kao što se očekivalo. Oblačnost koja će se zadržati tokom noći, sprečiće veće hlađenje, pa minimalna temperatura neće ići ispod -1C. U četvrtak tokom dana malo toplije, piše Dikić na facebook nalogu PN Meteo.

U petak i za vikend uz dosta oblaka biće uslova za povremenu slabu kišu. Maksmalna temperatura oko 10 stepeni.

Služba zimskog održavanja puteva JKP “Crnica” Paraćin je u skladu sa najavljenim vremenskim uslovima i snežnim padavinama uvela od juče drugi stepen pripravnosti. Problema u saobraćaju nije bilo, svi su pravci prohodni ali se vozačima posebna opreznost preporučuje prema selima Stubica, Zabrega, Buljane, Šaludovac, Gornja Mutnica, Klačevica i Plana.

Pripravnost ljudstva i mehanizacije biće na snazi dok bude potrebe, kažu u Zimskoj službi i dodaju da na zalihama ima dovoljno materijala za održavanje saobraćajnica.