Jelena Begović u poseti paraćinskom Regionalnom inovacionom startap centru

Jelena Begović u poseti paraćinskom Regionalnom inovacionom startap centru

Ministarka nauke, tehnolološkog razvoja i inovacija Jelena Begović obišla je paraćinski Regionalni inovacioni startap centar i ovom prilikom sastala se sa predstavnicima inovativnih startap kompanija „Tapni“ i „Paušalko“. Ministarku Begović dočekao je predsednik privremenog organa opštine ParaćinVladimir Milićević kao i direktor Regionalnog inovacionog startap centra Aljoša Gligorijević. Ova poseta deo je programa „Srbija- zemlja nauke i zemlja inovacije“ koju sprovodi ministarstvo, a  koji podrazumeva obilazak gradova u Srbiji i razgovor sa građanima i kompanijama o inovativnim idejama i osnaživanju startap biznisa.

Ministarka Begović istakla je posebno zadovoljstvo povodom prve posete Paraćnu i govorila o idejama koje Ministarstvo nauke, tehnolološkog razvoja i inovacija ima kada je u pitanju ohrabrivanje građanstva iz malih sredina u kreiranju novih poslovnih ideja.

Tokom posete ministarke predstavnici dve startap kompanije „Tapni“ i „Paušalko“ imali su priliku da razgovaraju sa Jelenom Begović o svojim biznis idejama i poslovanju.Prema rečima ministarke ovo je bila dobra prilika da kroz razgovor sa predstavnicima uspešnih startap kompanija osnaže buduće startapove. Takođe priliku za razgovor sa Begovićevom imali su i Nenad Gligorijević i Stanislav Branković koji su izneli inovativne ideje, a koji se nalaze u procesu osnivanja startapova. Posetu Paraćinu, nakon obilska Regionalnog Startap centra, Ministarka Jelena Begović završila je obilaskom firmi „Tapni“ i „Paušalko“.