Jedno lice poginulo nakon eksplozije u kruševačkoj fabrici Trajal (FOTO + VIDEO)

Jedno lice poginulo nakon eksplozije u kruševačkoj fabrici Trajal (FOTO + VIDEO)

Prema informacijama iz pouzdanih izvora, RTK saznaje da je jutros oko 9:00 časova, u Pogonu za proizvodnju gorive trake u sklopu kruševačke fabrike „Trajal“ u Parunovcu, došlo do eksplozije. Prema prvim informacijama, u ovoj nesreći jedno lice je poginulo, u pitanju je mlađi muškarac, a četvoro radnika, među kojima i jedna devojka,  zbog zadobijenih povreda prevezeni su na dijagnostiku i ukazivanje pomoći u Opštu bolnicu Kruševac.

Kako RTK saznaje, nakon eksplozije u ovom pogonu izbio je požar koji je brzom reakcijom vatrogasno-spasilačkih ekipa lokalizovan. Za sada nema informacija o uzrocima koji su doveli do ove nesreće.

Na licu mesta su brojne ekipe kruševačke Policije, Hitne medicinske pomoći i vatrogasno-spasilačkih jedinica.

U međuvremenu Kruševačka policija se oglasila zvaničnim saopštenjem, koje objavljujemo u celosti:

U fabrici „Trajal“ u Kruševcu jutros oko 9 časova prilikom procesa rada došlo je eksplozije u objektu za proizvodnju gorive trake. Prema prvim informacijama, jedna osoba je smrtno stradala, a četiri su povređene i one su kolima Hitne pomoći prevezene u Opštu bolnicu u Kruševcu. Požar koji je izbio usled eksplozije je lokalizovan, a pripadnici Policijske uprave u Kruševcu i Sektora za vanredne situacije obezbeđuju lice mesta. Intervencija je u toku.“