Javna rasprava o kvalitetu vazduha u Paraćinu do 5. jula

Javna rasprava o kvalitetu vazduha u Paraćinu do 5. jula

Opština Paraćin objavila je Javni poziv u kom se obraća građanima i zove ih na javnu raspravu o kvalitetu vazduha u našoj opštini. Naime, Javni poziv po ovom veoma važnom pitanju postavljen je na opštinakom sajtu 4. juna u kom se navodu da javna rasparava o nacrtu kvaliteta vazduha u Paraćinu traje do 5. jula ove godine.

Učesnici u javnoj raspravi su predstavnici organa opštine Paraćin, građani, udruženja, stručna javnost, kao i druge zainteresovane strane. Predlozi, sugestije, inicijative i komentari dostavljaju se Upravi za investicije i održivi razvoj opštine Paraći putem elektronske pošte na adresu: investicijeparacin@gmail.com ili na adresu Uprava za investicije i održivi razvoj, Ul.Vladike Nikolaja Velimirovića br. 1, sa napomenom: “Za javnu raspravu o Nacrtu Plana kvaliteta vazduha opštine Paraćin”, piše u objavi na opštinakom portalu.

Ovu informaciju objavio je i paraćinaki ekološki aktivista Vladan Vugdelija koji je u nekoliko navrata za Kanal M govorio o ovoj temi kao i o brojnim drugim koji se tiču zaštite životne sredine u Paraćinu. On je pozvao sugrađane da svojim komentarima i sugestijama pomognu u kreiranju dokumenta koji će svima doneti čistiji vazduh.

Inače, Plan je izrađen uz podršku projekta „EU za Zelenu agendu u Srbii”, koji, uz tehničku i finansisku podriku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP u saradnji sa Ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom (EIB), uz dodatna finansiіska sredstva koja su obezbedile vlade Švedske, Švajcarske i Srbije.