Izložba slika “Na prvi pogled” autora Dejana Milivojevića

Izložba slika “Na prvi pogled” autora Dejana Milivojevića

Još jedna u nizu samostalnih izložbi Dejana Milivojevića, poznatog likovnog umetnika iz Jagodine, predstavljena je u Kulturnom centru u četvtak uveče. Izložba „Na prvi pogled“ sastoji se od dvadesetak slika u kojima dominira spoj realnog i nerealnog. Autor je svojom asptraktnošću da prikaže detalje na slikama, pozvao sve posmatrače da upute ne samo prvi, već drugi i treći pogled kada je u pitanju tumačenje njegovih radova.

Paraćinski Kulturni centar imao je čast da bude domaćin početka ovogodošnje izložbene sezone Dejana Milivojevića. Ovom prilikom prikazana je nova serija slika, tačnije njih 28 koje su nastajale u Poslednjih nekoliko godina.On uporedio je svoje slike sa instumentalnom muzikom i objasnio da njih možda nije potrebno razumeti ali je važno da gledaoci osete bar deo energije koju je on uložio slikajući svaku od njih.

Dejan Milivojević član je Udruženja likovnih umetnika i Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajna Srbije, izlagao je do sada na petnaest samostalnih izložbi širom Srbije i u inostranstvu –  u Novom Sadu, Beogradu, Sarajevu, Mostaru, Paraćinu, Beču, Torontu i Zlatiboru. Učesnik je više od 50 kolektivnih izložbi, brojnih likovnih kolonija i simpozijuma.Dobitnik je nagrade „Sveti Luka“ za doprinos kulturi u Zvečanu 2023. godine. Na slikama koje su izložene u Kultnunom centru dominiraju portreti ljudi različitih emocija, što je ujedno bila i osnovna inspiracija Dejana Milivojevića kada su nastajala ova umetnička dela.

Dejan Milivojević već 30 godina stvara kao slobodni umetnik, ovo je njegova šesnaesta po redu samostalna izložba, a sve njegove radove posetioci mogu videti u Kulturnom centru do 20. aprila.