Izložba slika Igora Jovanovića

Izložba slika Igora Jovanovića

Akademski slikar Igor Jovanović iza sebe beleži 14 samostalnih izložbi u Srbiji, a petnaestu je održao u sredu uveče u paraćinskom Kulturnom centru. U protekle dve godine stvorio je trideset novih slika koje je premijerno izložio u Paraćinu pod nazivom „Drugi prostor“. Slike velikih formata obiluju bojom, maštom i mogu se doživeti na više načina.

„Svaka forma liči jedna na drugu, ali ima i svoju prepoznatljivost u zvuku boje i emociji umetnika. Čitave simfonije odjekuju sa svakog platna“, rekao je jednom prilikom Radoš Gačić, istoričar umetnosti o Igorovim delima. Gačić je u tekstu „Kad zazvone boje“, koji je posvećen upravo autoru ove izložbe, napisao da je Jovanović ljubav ka likovnoj umetnosti nasledio od svog oca još kao dete. Iako je u zrelijim stvaralačkim godinama Igoru tek predstoje „Drugi prostori“.

Igor Jovanović rođen je u Gornjem Milanovcu, a Akademiju umetnostizavršio u Novom sadu gde je pohađao odsek za likovnu umetnost i pedagogiju. Trenutno živi i stvara u Beogradu. Sve slike sa ove izložbe nastale su tehnikom ulje na platnu, naslikane na platnima velikih dimenzija. Jovanović navodi da mu je drago što je ekspanzija likovnog stvaralaštva velikih formata konačno sve prisutnija među slikarima.

Nakon izlaganja u Paraćinu u planu su mu rodni grad Gornji Milanovac i galerije po Beogradu. Njegova dela će u paraćinskom Kulturnom centru biti izložena do 25. aprila tako da će svako ko bude želeo biti u prilici da dođe i pogleda ova apstraktna likovna dela.