Izložba sa prvog Memorijalnog kupa „Zoran Purger“

Izložba sa prvog Memorijalnog kupa „Zoran Purger“

Izložba fotografija sa prvog Memorijalnog kupa Zoran Purgerotvorena je 15. oktobra u galeriji Kulturnog centra u Paraćinu. U saradnji sa Foto-savezom Srbije i paraćinskim Kulturnim centrom, Foto kino klub Paraćinorganizovao je izložbu fotografija u čast rano preminulog predsednika paraćinskog kluba i majstora fotorgafije Zorana Purgera. Postavku čini 110 najboljih umetničkih fotografija po raspisanom konkursu na kom su učestvovali fotografi iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Na konkurs je pristiglo čak 350 fotografija renomiranih srpskih fotografa, za izložbu je izabrano 110, dok je nagrađeno 6 najboljih. Prvu nagradu je osvojio je Zoltan Bisak iz Ivanova kod Pančeva za fotografiju Guardians.

Dve druge nagrade dobili su Milos Milojević i Vladimir Matejić, a tri treće Jan Valo, Ranko Đurović i Vladimir Mijajlović, dok su pohvalama nagrađeni Aleksandar Jovanović, Slobodan Čavić i Slobodan Pajić. Izložba će u galeriji Kulturnog centra za sve posetioce biti dostupna do kraja meseca.