Izložba fotografija KUD-a “Spasovdanski vez” u Etno parku “Terzića avlija” kod Užica
FOTO: KUD "Sapsovdanski vez"

Izložba fotografija KUD-a “Spasovdanski vez” u Etno parku “Terzića avlija” kod Užica

Izložba fotografija “Amanet” u koju je pred kraj 2022. godine realizovalo Kulturno-umetničko društvo “Spasovdanski vez” počela je svoj put po Srbiji.

Ove fotografije će po prvi put van opštine Paraćin biti prikazane javnosti 6. oktobra u mestu Zlakuse u blizini Užica tačnije u Etno Parku “Terzića avlija”. Izložba fotografija na kojima se nalaze članovi ovog folklornog društva sa motivima srpstva, tradicije, kulture i običaja iz naših krajeva.

Autor fotografija je Ivan Radosavljević Šume, jedan od najpriznatijih “umetnika iza objektiva” u Paraćinu i okolini, a ove fotografije će biti prikazane na otvorenom.

Podsećamo, prvobitnu izložbu “Kultura, bre!” činilo je 27 fotografija velikog formata koja je bila postavljena u Domu kulture u Drenovcu, kada ju je posetila delegacija Ministartva kulture Vlade Rep. Srbije.

Iz Spasovdanskog veza su još tada podsetili da je izložba realizovana projektom koji je finansiran sredstvima upravo Ministarstva kulture Republike Srbije.

Izložba će u mestu Zlakusi biti postavljena do 15. oktobra, a potom će i meštani Kragujevca, Kraljeva, Kruševca i Čačka imati prilike da je pogledaju.