Lepota, ukus i prepoznatljivost „Vasine torte“ proizvod su strpljenja i velike pažnje sa kojom se ona priprema. Potrebno je gotovo dva dana da ona bude potpuno spremna za konzumaciju. Ova torta je spadala u one za specijalne prilike pre svega jer su orasi, bademi pogotovo narandža, kao sastojci „Vasine torte“ bili veoma skupi i teško se nabavljali. „Vasina torta“ ima elitni imidž u svetu poslastica. Neke domaćice smatraju da je ona zapravo preteča Jaffa keksa, jer kombinuje ukus čokolade i narandže. Ovaj brend Paraćina je bio specifičan iz dva razloga: zbog načina na koji se priprema i zbog sastojaka koji u nju idu.
Sve u svemu, ako vas put nanese na ovaj kraj, u Paraćin obavezno probajte neke, pa i sve ove specijalitete i sigurno neće ostati ravnodušni, te ćete poželeti da se opet vratite. Ovo je samo uvodni tekst projekta koji nosi naziv „Tradicionalni paraćinski kuvar“ koji će u narednih dvanaest celina pokušati da približi svaki deo Paraćina i njegove kulinarske osobenosti.