Godišnja priredba paraćinskih gimnastičarki

Godišnja priredba paraćinskih gimnastičarki

Sve članice Gimastičkog kluba Paraćin učestvovale su u godišnjoj priredbi koju ovaj klub tradicionalno organizuje krajem godine u Sportsko rekreativnom centru „7. juli“. Desetine gimastičarki odigralesuindividualne i grupne tačke, a ova priredba imala je humanitarni karakter.  U programu su učestovale sve grupe, od najmlađih do nastarijih, a ovu priredbu upotpunile su i članice gimnastičkog kluba iz Vrnjačke Banje koje su ovom prilikom bile gošće na godišnjoj priredbi.

Ove godine priredba je bila povod da se prikupe novčana sredstava za Lenku Jovanović, devojčicu iz Paraćina koja zbog epilepsije, mikrocefalije i cerebralne paralize još uvek ne može da hoda, govorii ima oštećen vid.Učesnice i posetioci su ovom prilikom prikupili oko 70 hiljada dinara. Lenka je prisustvovala ovoj priredbiu društvu brata i majke koja je istakla veliku zahvalnost članicama gimnastičkog kluba koje su organizovale ovaj humanitarnji događaj.

2023. godina je bila jedna od uspešnijih za paraćinske gimnastičarke, a u prilog tome govore mnogobrojne medalje osvojene na ovogodišnjim takmičenjima. Marija Veljković i Ivana Đorđević govorile su o tome kakva je za njih bila ova sportka sezona i na kojim su takmičenjima učestovale do sad.

Tokom ove godine, Gimnastički klub iz Paraćina učestovao je na prvenstvima Srbije u individualnom i u grupnom programu. Posebne rezultate ostvarile su i na Apsolutnom Prvenstvu Srbije, koje predstavlja najznačajnije takmičenje u zemlji kada je u pitanju ritmička gimnastika. Paraćinke se ove godine mogu pohvaliti mnogobrojnim medaljama sa domaćih i međunarodnih turnira.