Etno fest u Paraćinu okupio veliki broj izlagača

Etno fest u Paraćinu okupio veliki broj izlagača

Projekat pomaže Opštine Paraćin u cilju ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2022. godini

U centru Paraćina više od 40 izlagača iz različitih krajeva Srbije predstavilo je svoje proizvode na tradicionalnom Etno festu. Na štandovima su bili izloženi proizvodi od domaćih rakija, vina, meda, čajeva i melema do rukotvorina od drveta i raznih materijala, ukrasa i liciderskih srca.  Ovaj sajam narodnog stvaralaštva održava se 11. put po redu, a izlagači osim iz Paraćina, došli su iz raznih gradova Centralne, Istočne i Južne Srbije. Na ovogodišnjem Etno festu po prvi put svoje domaće radinosti izložila su i dva srpska manastira. Njihovi štandovi privukli su pažnju velikog broja naših sugrađana.

Iako vremenske prilike nisu bilu baš najpovoljnije, naši sugrađani su se odlučili da posete ovaj događaj u centru grada. Neki su kupovali, pojedini razgledali, ali nesumnjivo je da su proizvodi na Etno festu svima privukli veliku pažnju.

Ova manifestacija u gradu na Crnici održava se već jedanaestu godinu u okviru Krstovdanskih svečanosti povodom Dana opštine koji se obeležava 27. septembra. Cilj Etno festa je promovisanje narodnih običaja, etno i kulturu odevanja.

Ovo je samo jedna u nizu manifestacija koja je održana u okviru Krstovdanskih svečanosti”. Naredna je planirana za 17. septembar kada će biti organizovan tradicionalni dečiji karneval.