Epidemijska situacija u Rekovcu

Epidemijska situacija u Rekovcu

Projekat pomaže Ministarstvo kulture i informisanja, po Konkursu za sufinansiranje projekata u oblasti javnog interesa za 2021. godinu

Epidemijska situacija u opštini Rekovac je trenutno pod kontrolom, posebno u poslednjem mesecu ove godine. Broj novozaraženih na dnevnom nivou ne prelazi 5, što je poređenja radi, daleko manji broj nego u decembru prošle godine kada je taj broj bio oko 30. Korona virus vladao je opštinom Rekovac i početkom ove godine sve do 14. aprila kada je ukinuta vanredna situacija koja je bila na snazi od 26. oktobra 2020. godine.

Mi smo na početku ove godine imali malo lošiju epidemijsku situaciju kao i u oktobru kada je na dnevnom nivou bilo između 20 i 30 pozitivnih slučajeva što je za našu opštinu veliki broj. Narod je u tom trenutku bio uplašen, ali mislim da je tada preovladala svest da treba da budemo odgovorni prema sebi i drugima” – kaže predsednik opštine Rekovac, Aleksandar Đorđević.

Predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević pohvalio je svoje Levčane naglasivši da su bili veoma odgovorni kada je u pitanju borba protiv korone.

Moram priznati da me je pozitivno iznenadilo to pametno ponašanje naših Levčana, jer znajući njih, oni su pre svega domaćini, vredni i radni ljudi. Građani opštine Rekovac poštuju mere prevencije, nose maske, izbegavaju gužvu i veća okupljanja, ali ono što je najbitnije je da je dobar odaziv za vakcinaciju” – ističe Đorđević.

S obzirom da je po profesijii lekar, Đorđević dodaje da je imunizacija jedino rešenje protiv epidemije korona virusa i poziva sve svoje sugrađane koji to još nisu uradili, da se vakcinišu.

Vakcinacija je najbitnija u borbi protiv korona virusa. Ja ne mogu da vam kažem tačan podatak o procentima vakcinisanih u našoj opštini, jer njihov broj stalno raste, naročito u poslednjih mesec dana. Uz vakcinaciju i poštovanje mera prevencija protiv širenja virusa, ubeđen sam da ćemo što pre izaći kao pobednici u borbi protiv, sa mog stanovišta lekara, izuzetno opasnog neprijatelja” – kaže Aleksandar Đorđević.

Još jedan metod koji u opštini Rekovac koriste u borbi protiv virusa je i smanjenje broja kulturnih, sportskih i drugih manifestacija koje podrazumevaju okupljanje većeg broja ljudi. To se naravno odnosi i na proslavu Nove godine koja će ovaj put biti daleko skromnija.