Dres sa potpisom Nikole Jokića na aukciji za pomoć u lečenju dr Ane, Lenke i Mie

Dres sa potpisom Nikole Jokića na aukciji za pomoć u lečenju dr Ane, Lenke i Mie

Dvojica Paraćinaca na privremenom radu u Americi, dobri prijatelji našeg najboljeg košarkaša Nikole Jokića, poslali su dva potpisana dresa najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone NBA lige koji su ovih dana ponudili na aukcijsku prodaju. Njih dvojica su izrazili želju da ostanu anonimni, ali je potez koji su načinili naišao na oduševljenje Paraćinaca koji već danima na društvenim mrežama šire njihov gest.

Mesecima unazad putem društvenih mreža traje akcija u kojoj naši sugrađani apeluju za novčanu pomoć kako bi dr Ana, Lenka i Mia nastavile lečenje.

Tridesetdevetogodišnja dr Ana Jaćimović boluje od karcinoma debelog creva koji joj je ustanovljen marta 2020. godine. Za terapiju koju ona prima porodica Jaćimović mesečno izdvaja i po nekoliko hiljada evra.

Iako je nedavno napunila tri godine, naša sugrađnka Lenka Jovanović je dete koje ne može samostalno da hoda, sedi i govori. Ubrzo po rođenju njoj je uspostavljena dijagnoza epilepsije i mikrocefalije.

Nakon uredne trudnoće i carskog reza, četiri dana nakon rođenja Mia dobija sepsu i stafilokoku u nosu i tada je lekari prebacuju u KC Kragujevac gde provodi prvih mesec dana života. Mia je otpuštena iz Kliničkog centra Kragujevac sa dijagnozama hipotonija mišića i usporeni psihomotorni razvoj i već mesecima se leči u Turskoj.

Prvobitna aukcija za oba potpisana dresa postavljena na portalu Limundo je prekinuta iz proceduralnih razloga, ali bi uskoro trebalo da bude ponovo postavljena. Pobednik aukcije licitirani iznos uplatiće na tri podjednaka dela na tri računa. Za one koji ne uspeju da licitiraju najveći iznos za jedan od potpisanih dresova Nikole Jokića, preostaje da za Anu pošaljemo poruku 811, za Miu 608 i za Lenku 746 na broj 3030.