Đorđe Vasić

Đorđe Vasić

Projekat pomaže Opština Paraćin, po Konkursu za sufinansiranje projekata u oblasti javnog interesa za 2021. godinu

Vasić Đorđe je osoba koja voli da eksperimentiše bojama, grafikom, tušem i dobro se snalazi u tome. Iako nije akademski slikar, svu ljubav i energiju u svojim delima poklanja sa strašću. Njegove slike, kako on kaže, nikada nisu gotove, jer uvek postoji neka crta, linija ili boja koja može kasnije da se doda i da promeni izgled same slike.

„Iako postoji krajnja vizija nekog dela, sama kompozicija kreativnih niti se uvek menja u procesu stvaranja. To su moji oblaci” – Đorđe Vasić.

Đorđe Vasić rođen je 14. decembra. 1974. godine u Paraćinu. Njegova zainteresovanost da crta i boji, počinje još u šestoj godini i to sa velikom pažnjom. Dosta toga je naučio od svoje majke koja je volela da radi portrete. Podršku za dalji rad je uvek nalazio u okruženju porodice i dobrih prijatelja.

Vreme provedeno u stvaranju slika nikad nije merio, kao ni broj samih radova. Neke radove je poklanjao prijateljima, neke prodavao, a jako malo je sačuvao za sebe. Slike su rađene različitim tehnikama i sve su mu veoma drage. Tematski njegovi radovi su se kretali u širokom rasponu od pejsaža, apstraktnog enterijera do portreta i akta.

Nešto od njegovih slika je podelio i sa nama.