Dom omladine „Paraćin“

Dom omladine „Paraćin“

Projekat pomaže Opština Paraćin, po Konkursu za sufinansiranje projekata u oblasti javnog interesa za 2021. godinu

Dom omladine stara se za raznovrstan kulturni program i edukaciju mladih. Za jednu lokalnu zajednicu omladina je prioritet, jer je ujedno i pokretač jednog društva.

Zabava Haos animatora za najmlađe Paraćince (izvor - Kanal M)

Ustanova Dom omladine Paraćin osnovana je 1. septembra 2016. godine sa ciljem da mladima ponudi što raznovrsniji kulturno edukativni program kao i da pomogne razvoj mladih umetnika. Dom omladine uglavnom sarađuje sa drugim ustanovama kulture poput Kulturnog centra, Narodne biblioteke, Zavičajnog muzeja sa kojima organizuje razne manifestacije.

„Energija“ je jedna od najpoznatijih manifestacija u čijoj organizaciji učestvuje paraćinski Dom omladine. Reč je o dvodnevnom festivalu elektronske muzike koji na prostoru bivše kasarne 7. juli dovodi neka od najpopularnijih domaćih i stranih DJ imena.

(izvor - Kanal M)

„Rok fest“ je takođe muzička manifestacija, ali drugog žanra. Cilj ove manifestacije je promocija rok muzike i mladih rok bendova sa teritorije naše opštine, a i šire.

„Festival ulične umetnosti“ imao je za cilj promociju zidne umetnosti, odnosno grafita, ali na način na koji ne uništava javnu ili privatnu svojinu, već samo na mestima koja su predviđena za to.

Dom omladine je prethodnih godina organizovao mnoge koncerte, festivale folklora u selima, pa čak i obeležavanje nekih datuma u centru grada kao što je 8. mart kada su damama bile podeljene ruže.

Dom omladine takođe mladima može da ponudi i neka rešenja na određene probleme, što za cilj ima kvalitetniji društveni život omladine u opštini Paraćin.