Dodeljene zahvalnice davaocima krvi u Paraćinu

Dodeljene zahvalnice davaocima krvi u Paraćinu

Crveni krst iz Paraćina već godinama unazad dodeljuje skromne nagrade u vidu zahvalnice ili plakete redovnim davaocima krvi. Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi desetak naših sugrađana primilo je pohvalnice za iskazivanje humanosti na ovaj način 10 ili 20 puta. Nikola Vučković i Zoran Vidović kažu da im priznanje mnogo znači, ali ne i koliko pomisao da su ovim gestom nekome spasili život.

Najveću podršku ovim humanim ljudima oduvek su pružali osnovci i srednjoškolci koji im svake godine posvećuju pesme i likovne radove. Oni su kao nagradu za učestvovanje na konkursu „Krv život znači“ slanjem likovnih radova dobili po zahvalnicu i knjigu.

Prema broju prikupljenih jedinica u Paraćinu, iz Crvenog krsta potvrđuju da je među našim sugrađanima povećana svest o dobrovoljnom davalaštvu krvi ove u odnosu na prtethodnu godinu.

Iz ove organizacije pozivaju Paraćince da daju krv kako bi pomogli i spasili nečiji život sa nadom da će u budućnosti biti sve više ponosnih vlasnika ovih nagrada koje dokazuju humanost.