Dodela nagrada i priznanja na „Tehničkim danima“ u Paraćinu

Dodela nagrada i priznanja na „Tehničkim danima“ u Paraćinu

Dodelom priznanja i zahvalnicaobeležen je jubilej 75 godina uspešnog postojanja i rada Udruženja inženjera i tehničara opštine Paraćin. Veliki broj profesora, inženjera i stručnjaka iz mašinske oblasti rada okupio se na naučno-stručnom skupu „Tehnički dani“ u sali Doma tehnike.

Ovim povodom održano je i predavanje o projektu postavljanja solarnih panela na Mašinsko-elektrotehničkoj školi na oko 1000 kvadrata. Ivanković je rekao da bi na ovaj način sve srednje škole mogle da imaju besplatnu struju.

U amfiteatru Mašinsko-elektotehničke školeodržana su i predavanja na temu o ugradnji solarnih panela kraj autoputa u zoni grada, kao i o električnim automobilima u funkciji zaštite životne sredine. Predavanja su osim Ivankovića održali i profesor doktor Milovan Živković i profesor ove škole Igor Minasijan.

Širenje svesti o značaju nauke i tehnologije kod mlađih generacija je veoma bitno, a odlična prilika za to su „Tehnički dani”. Ovakve manifestacije kao i saradnja između Saveza inženjera i tehničara Srbije i Udruženja inženjera i tehničara Paraćin je jedan od načina da se ovo sprovede u delo, rekao je između ostalog predsednik Saveza inženjera i tehničara Srbije Bratislav Blagojević.

Ovaj događaj organizovalo je Udruženje inženjera i tehničara opštine Paraćin i  Mašinsko – elektrotehnička škola pod pokroviteljstvom opštine u saradnji sa Savezom inženjera i tehničara Srbije i Savezom mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije.