Dani otvorenih vrata u Mašinsko – elektrotehničkoj školi

Dani otvorenih vrata u Mašinsko – elektrotehničkoj školi

U cilju promocije Mašinsko – elektrotehničke škole, pružanja informacija i mnogobrojnih opcija osnovcima, organizovana je manifestacija Dani otvorenih vrata. Osmaci iz svih paraćinskih osnovnih škola u prilici su da do ponedeljka sa svojim nastavnicima dođu i pogledaju izložbu maturskih radova učenika ove škole koji se nalaze u holu.  Osim ove izložbe, učenici su u prilici da obiđu i kabinete, radionicu za automobile i mašinsku radionicu.

Učenici osnovnih škola su u prilici da se u okviru Dana otvorenih vrata upoznaju sa jednim delom nastavnog plana, kao  i nekim od radova učenika Mašinsko – elektrotehničke škole.  Osnovce smo pitali šta im se najviše dopalo.

Direktorka Mašinsko – elektrotehničke škole Slađana Bogdanović kaže da će u narednoim periodu organizovati predavanja za učenike osnovnih škola na kojima će profesori demonstrirati praktični deo nastave.

Trenutno u MEŠ – u postoji sedamnaest odeljenja i šest različitih smerova. Četiri četvorogodišnja iz područja elektrotehnike, dva iz oblasti mašinstva i obrade metala kao i jedan smer autoelektričara koji traje  tri godine.Jedan od popularnijih u ovoj školi je Elektrotehničar računara za koji se i dosta devojaka opredeli.