Dan otvorenih vrata Policijske stanice u Paraćinu

Dan otvorenih vrata Policijske stanice u Paraćinu

Mališani iz vrtića Plavi zec u Paraćinu videli su šta sve podrazumeva policijski posao, kako izgleda policijska stanica i oprema, ali i kakav je osećaj voziti se u policijskom autu. Najviše osmeha izmamio im zvuk policijske sirene, sli su bili oduševljini svi što su videli.

Dan otvorenih vrata je tradicionalna aktivnost Policijske stanice u Paraćinu u kojoj policijski službenici stoje na raspolaganju našim najmlađim sugrađanima da ih pitaju i saznaju sve što ih zanima u vezi sa obavljanjem ovog veoma odgovornog posla.

U organizaciji Policijske uprave u Jagodini Dan otvorenih vrata organizovan je u svim policijskim stanicama na teritoriji Pomoravlja, a ovakav vid edukacije najmlađih biće nastavljen i u narednom periodu. Svakog poslednjeg utorka u mesecu će deca iz vrtića i nižih razreda paraćinskih osnovnih škola imati priliku da saznaju ono što su i njihovi drugari iz vrtića Plavi zec. Uz druženje sa policajcima, dobiće i savete kako da se ponašaju na putu od kuće do škole kako bi bili što bezbedniji.