Dan nakon eksplozije, svi stanari evakuisani – u delu Paraćina proglašena vanredna situacija (VIDEO)

Dan nakon eksplozije, svi stanari evakuisani – u delu Paraćina proglašena vanredna situacija (VIDEO)

Kanal M je obišao zgradu koja je u utorak popodne skoro u potpunosti uništena u kojoj je juče došlo do eksplozije u kojoj je život izgubila A.S. (37). Eksplozija se desila oko 14.40 u utorak, a nesrećnu ženu je detonacija u stanu izbacila na prostor ispred zgrade.
Nakon prebacivanja u paraćinsku Bolnicu i pokušaja reanimacije, ona je nažalost podlegla teškim povredama. U ovom nesrećnom događaju još dve osobe su povređene.

Uviđaj lica mesta obavilu su pripadnici Policije i paraćinskog Osnovnog javnog tužilaštva, a u otkrivanje svih detalja eksplozije uključene su i druge stručne službe iz Paraćina i drugih gradova.

U međuvremenu održana je i sednica Štaba za vanredne situacije koji je doneo odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Paracin – u MZ Centar 2.

Više porodica evakuisane su iz zgrade u kojoj je došlo do eksplozije kao i iz okolnih oštećenih objekata. Radmila Marković iz zgrade preko puta kroz suze opisuje kako je doživela ovu strašnu tragediju. OIna kaže da ju je ona zatekla u stanu dok je odmarala.

Ležala sam, samo je nešto odjednom puklo. Vitrina je pala, a pomislila sam da je zemljotres. Međutim, drvo jedno je preko terase probilo prozor sve do mog kreveta. Svi prozori i roletne su razbijeni. U sobi je pao jedan mani televizor, a puko je i frižider. A terasa, nji više i nemam!, kaže Radmila Mrković.

Zgrada u ulici Majora Gavrilovića broj 9 u Paraćinu ne ispunjava uslove za stanovanje i svi stanari su evakuisani. Deo porodica je na inicijativu predsednika Privremenog organa opštine Paraćin Vladimira Milićevića privremeno smešten na bazenima Prestiž, potvrdio nam je vlasnik ovog kompleksa Novica Stanojević koji je dodao da niko od unesrećenih sugrađana neće snositi troškove privremenog smeštaja na bazenima Prestiž.

Opširniju priču gledajte u toku popodneva.