Da li polako zaboravljamo na korona virus?

Da li polako zaboravljamo na korona virus?

Broj novozaraženih korona virusom u Srbiji nije više prva vest u medijima. Primetno je da su se ljudi opustili i da ne poštuju mere prevencije protiv širenja virusa kao ranije. Paraćinci su ipak, sudeći po njihovim rečima i dalje odgovorni, toliko da čak i na otvorenom nose zaštitne maske. Svi oni kažu kako imaju utisak da se manje priča o kovidu, ali da ga još uvek nisu zaboravili.

A u paraćinskom Domu zdravlja potpuno suprotna situacija, polovina pacijenata ne nosi masku dok čeka na pregled u hodniku.

Epidemijska situacija je u Paraćinu trenutno stabilna, iako je broj novozaraženih na dnevnom nivou i dalje dvocifren. To je prvi dokaz da je korona virus još uvek prisutan u Paraćinu, a drugi je taj da se dnevno na pregled u Domu zdravlja javi između 50 i 60 osoba.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa u Srbiji jedna od tema bila je i ukidanje kovid propusnica. To znači da oni koji previše brinu o virusu mogu da se opuste, ali ne previše, jer prema rečima doktorke Nikodijević, korona virus je do sada pokazao da ima bezbroj lica i da je sklon iznenađenjima.