Ćuprija: zelena pijaca i dalje zatvorena

Ćuprija: zelena pijaca i dalje zatvorena

Imajući u vidu da je opština Ćuprija jedno od većih žarišta epidemije korona virusa u Srbiji, opštinski Štab za vanredne situacije je na današnjoj sednici doneo odluku da zelena pijaca, uprkos preporuci Vlade RS, ostane zatvorena.

Ćuprijski štab doneo je zaključke i preporuku kojima se dozvoljava rad radnjama u oblasti trgovine na malo, automehaničarskim i vulkanizerskim radnjama, obućarskim radnjama, krojačkim radnjama, radnjama za hemijsko čišćenje, školama za obuku vozača, knjižarama, buticima, trgovinama za prodaju automobila, motorcikala i bicikala, trgovcima tehničkom robom, trgovcima građevinskim materijalom (gvožđare, boje i lakovi i sl.) i rad u građevinarstvu (visokogradnja i niskogradnja).

Zatvoreni ostaju frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri, kao i ugostiteljski objekti (osim onih koji vrše dostavu hrane).

Ovim odlukama štaba propisane su obaveze poslodavaca i vlasnika radnji, ali i kupaca kojima je predviđeno da ulazak u radnje bude dozvoljen samo kupcima sa zaštitnim maskama ili nekom drugom zaštitom za lice.