Crvena zvezda uveličala obeležavanje 100 godina od osnivanja FK Jedinstvo

Crvena zvezda uveličala obeležavanje 100 godina od osnivanja FK Jedinstvo

Fudbaleri Crvene zvezde uveličali su obeležavanje stogodišnjice paraćinskog Jedinstva jer su ova dva kluba odigrala revijalnu utakmicu. Meč za istoriju je odigran na Gradskom stadionu u Paraćinu pred nekoliko stotina ljudi koji je završen pobedom gostiju 4:1.

Na terenu je bilo odlično, vreme prijatno za igru, najbolje za fudbalere. Utakmica je bila OK, oni su malo starijiali uspeli smo da se nosimo sa njima i na kraju pobedimo, rekao je Adem Avdić omladinac FK Crvena zvezda.

– Na momente smo dobro parirali zvezdi ali oni su spremniji. Promenili su na poluvremenu 11 igrača. Mi nenmamo toliki roster i kvalitet tako da se tu vidi razlika. Ali nije to bilo toliko loše po nas. Želeo bih da se zahvalim navijačima koji su došli da proslavimo jubilej, rekao je između ostalog Miloš Tadić fudbaler Jedinstva.

U Paraćin je doputovala nešto mlađa ekipa crveno belih s obzirom na to da je seniorski sastav igrao prijateljsku utakmicu sa italijanskom Fiorentinom. Zvezdu je sa klupe predvodio bivši igrač kluba, kapiten i reprezentativac Nenad Milijaš.

Hvala vam na pozivu i gostoprimstvu, stvarno smo se ovde osećali lepo. Utakmica jeste revijalna ali opet mi se spremamo za neko takmičenje i već smo pokazali nešto na ovoj utakmici. Rezultat i nije toliko bitan već da smo na terenu pokazali nešto što smo trenirali. Utakmica je bila dobra, teren isto i odlični su uslovi za igru, rekao je Nenad Milijaš trener omladinaca FK Crvena zvezda.

Predsednik domaćina Aleksandar Jovanoić je bio prezadovoljan nakon utakmice i prilike da za ovako veliki jubilej zeleni odigraju prijateljski meč sa najpoznatijim srpskim klubom.

– Zahvaljujem se rukovodstvu Crvene zvezde što su ispoštovali našu molbu da odigramo utakmicu povodom velikog jubileja. I pored lošeg vremena opet je bilo dosta navijača kojima se takođe zahvaljujem, rekao je između ostalog Aleksandar Jovanović predsednik FK Jedinstvo.

Domaćin se pridružio humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za nastavak lečenja Aleksandra Petrovića iz Paraćina. Iz kluba poručuju da će do kraja godine imati još nekoliko aktivnosti kojima će obeležiti pun vek od osnivanja FK Jedinstvo koje nastupa u Srpskoj ligi Istok što je treći rang takmičenja u srpskom fudbalu.