Članovi Štaba za vanredne situacije opštine Paraćin obišli Davidovac i Grzu

Članovi Štaba za vanredne situacije opštine Paraćin obišli Davidovac i Grzu

Članovi Štaba za vanredne situacije od jutros su na terenu i obilaze kritične vodotokove na teritoriji opštine Paraćin. Nakon što su u prepodnevnim satima bili u Rataru, Krežbincu, Busilovcu i Drenovcu u toku popodneva boravili su u Davidovcu kroz koji teče reka Grza koja spada u reku druge kategorije.

U navedenim selima koja su predstavnici opštinskog štaba za vanredne situacije obišli poplavljeno je nekoliko domaćinstava, kaže Saša Ružić član štaba.

Ružić nam je preneo da će u najkraćem roku ekipe obići i seoske sredine na istoku grada.

U međuvremenu opština Paraćin je objavila da je donela odluku o uvođenju vanredne situacije na tweritoriji naše opštine. Na popodnevnoj sednici koja je održana od 17 časova jednoglasno je doneta odluka, a na predlog predsednika opštine.

Usled velikih padavina, u više delova opštine Paraćin došlo je do ugrožavanja imovine, domaćinstava, poljoprivrednih useva kao i putne infrastrukture. Najpogođeniji su za sada sela Svojnovo, Potočac, Drenovac, Sikirica, Ratare. Reka Crnica nadolazi, reka Grza je već na nivou maksimalne visine korita. Uvođenjem vanredne situacije na teritoriji cele opštine Paraćin obezbedićemo da sve službe deluju na terenu ili budu u pripravnosti, saopštenje je Štaba za vanredne situacije opštine Paraćin.