Čista petica za 5. Energija fest u Paraćinu

Čista petica za 5. Energija fest u Paraćinu

Ovogodišnji Energija festival koji je održan u Paraćinu u potpunosti je opravdao svoj naziv, a organizatori zaslužuju čistu peticu – tako bi se u najkraćem mogao opisati jedini festival elektronske muzike u Pomoravlju. Na prostoru bivše kasarne na 7. julu tokom dva dana trajanja festivala prošlo je nekoliko hiljada ljudi uz brojne novitete.

Prvi festivalski dan obeležili su nastupi domaćih pop zvezda poput ZOI, Angelline, Fox-a i Sureal-a na LIVE stage-u kao i DJ-eva Dereka Westa, Milhous-a, Dejana Milićevića i Wortexx-a. Angelina je prikupila najveći broj aplauza uglavnom nešto mlađe pulike koja je premijerno imala priliku da čuje i njenu novu numeru.

Ispalo je da je prvi dan Energije bio samo uvertira za ono što je posetioce čekalo već sutradan. Nakon svega par sati sna i posle najtoplijeg dana u godini, drugi festivalski dan su na LIVE stage-u obeležili nastupi Ognjena, Tare i Sare Jo koja jedina nije uvažila TV ekipe koje su ostale uskraćene za njenu izjavu nakon koncerta. Sara je ovakav stav pravdala bolovima u grlu i iscrpljenošću. Ovi problemi nisu mučili ostale mlade zvezde u usponu koje su nam prenele svoje ustiske.

Kao što to na muzičkim događajima ovog tipa obično biva, ubrzo su se svi sa LIVE stage-a preselili na MAIN gde je muziku i efekte vrteo poznati slovenački DJ UMEK koji je kako se ispostavilo bio samo uvertira za kraljicu srpskog tehna Leu Dobričić. Iako je prošlogodišnji festival propustila zbog bolesti, ove godine je sve to nadoknadila i spektakularnim nastupom od dva sata definitivno obeležila 5. Energiju.

Energija festival je zreo za još barem jedan dodatni dan, često se moglo čuti od posetilaca na prostoru bivše kasarne. Uz tri festivalske bine ovogodišnji događaj je upotpunjen znatno ozbiljnijim osvetljenjem, efektima kao i video produkcijom.

Organizatori su Energiju promovisali dugo što je očito dalo rezultata jer su postioci došli iz svih krajeva Srbije. Ipak dominantni su bili Paraćinci koji su se odazvali u velikom broju što je Nikoli Đikiću iz Energija tima posebno drago.

Mnogi će prepričavati provod iz Paraćina i narednih meseci, a reakcije na društvenim mrežama su i više nego zadovoljavajuće. Gotovo svi izvođači su preneli atmosferu na instagramu, facebooku i tik-toku deleći video materijale koji znatno podužu imidž mladog festivala čije je izdanje završeno u ranim jutarnjim satima u nedelju.