Brzom intrevencijom paraćinske Hitne pomoći porodilji i bebi rođenoj u kućnim uslovima ukazana pomoć

Brzom intrevencijom paraćinske Hitne pomoći porodilji i bebi rođenoj u kućnim uslovima ukazana pomoć

Zdrava muška beba rodila se u u utorak u prepodnevnim časovima u porodičnoj kući u jednom od paraćinskih sela, jer vremena za trasport trudnice do paraćinske Opšte bolnice nije bilo. Pribranošću i brzom intervencijom dežurnog lekara i tima hitne službe, njima je ukazana pomoć. O ovom nesvakidašnjem događaju govori lekar paraćinske Hitne pomoći Dragana Blagojević.

Mama i beba ubrzo su smeštene na odeljenje ginkologije pa i pored bolova porodilje oboje su dobrog zdravstvenog stanja.

Za 19 godina koliko već radi u službi Hitne pomoći doktorka Dragana Blagojević, kaže da joj ovo nije bio prvi ovakav slučaj sa kojim se susrela. Do sada se već dva puta zatekla u sličnoj situaciji.

Strah uvek postoji, jer dežurna ekipa hitne pomoći koliko god da je spremna na brzu intervenciju, nikada ne zna šta na terenu može da očekuje. Na radost svih, ovaj neuobičajen porođaj protekao je bez problema.

Vest o rođenju bebe u nesvkidašnjim uslovima brzo se pročula u našoj opštini. Iako nisu želeli pred našu kameru, zaposleni u ovoj službi ponosni su na svoje kolege.

Zaposleni u ovoj službi često su na meti građana opštine. Iako se trude da svakom pacijentu ukažu adekvatnu pomoć, nekada je teško doći do svakog od njih.

Pored doktorke Dragane Blagojević, specijaliste urgentne medicine, ekipu Hitne pomoći koja je juče ukazala pomoć porodilji i bebi, činili su medicinske sestre Žaklina Petković i Ivana Trifunović, kao i vozač saniteta Branislav Nešić.