Bliži nam se 8. mart – Koliko novca je potrebno izdvojiti za cveće

Bliži nam se 8. mart – Koliko novca je potrebno izdvojiti za cveće

Cveće je nepogrešiv odabir kada je u pitanju poklon za 8. mart ili neki drugi povod. Bez obzira da li se odlučili za jednu ružu ili ceo buket zasigurno ćete ulepšati dan svojoj supruzi, devojci, sestri, majci ili baki. A pošto nam se blizi Međunarodni dan žena, 8. mart, ovim povodom obišli smo obližnju cvećaru i raspitali se o aktuelnim cenama.

Ne postoji cvet koji dominira pri odabiru prilikom kupovine za 8. mart, pa je moguće kupiti raznovrsne bukete, ali i sobno cveće, rekao nam je Milan Vasić, prodavac u cvećari „Bambus i orhideja”. On dodaje da svaki kupac uvek nađe ono što mu odgovara, uz cenu za svačiji džep.

Iz cvećare kažu da često imaju mušterije koji dođu sa idejom da kupe jedinstven aranžman i da im oni vrlo rado izađu u susret. Međutim, poručuju da je svaki dan poseban i da ne treba kupovati cveće samo tokom Međunarodnog dana žena, već bilo kog drugog dana, bez ikakvog povoda.

Međunarodni dan žena obeležava se tradicionalno od 1911. godine i potekao je od ideje za ekonomsku, socijalnu i političku ravnopravnost žena i muškaraca.