Baletski studio „M“ niže uspehe na takmičenjima

Baletski studio „M“ niže uspehe na takmičenjima

Na nedavno održanom baletskom takmičenju koje je proteklog vikenda organizovano u Jagodini, u dve kategorija takmičilo se više od 20 balerina iz baletskog studia „M“ iz Paraćina. U kategoriji od 4 do 6 godina takmičila se grupa od njih 9 koje su spremile grupne i solo koreografije i zabeležile odličan rezultat.

Ni starija grupa takmičarki uzrasta od 7 do 9 godina nisu prošle bez uspeha, te su se i one takođe istakle i u grupnim i u solo izvedbama osvojivši više medalja.

Više od 20  baletskih škola iz cele Srbije učestvovale su na  ovom takmičenju. Ovom prilikom više desetina takmičarki borilo se za odlikovanje u kategorijama modernog i klasičnog baleta. Ipak, veliki broj odlikovanje pripao je balerinama iz našeg grada. Baletski studio „M“ predstavlje su 24 balerine,a njihova instruktorka Milica Katić ne krije zadovoljstvo i ponos zbog ostvarenog uspeha.

Milica Katić kao i njene balerine uskoro priželjkuju još neko takmičenje na svetskom nivou kako bi nastavile dugu tradiciju uspeha ove škole. Paraćinski baletski studio „M“ ove godine proslaviće 30 godina postojanja, broji oko 60 polaznica u 7 grupa uzrasta od 4 do 19 godina.

Nakon duže pauze nenastupanja, ovo takmičenje došlo je kao pravo osveženje mladim balerinama iz Paraćina koje su zablistale u svojim ulogama. Mnogima od njih je ovo prvo takmičenje, te je zadovoljstvo baletskog pedagoga Milice Katić i malih balerina još veće povodom ostvarenog uspeha.