Apel građanima da ne koriste pirotehnička sredstva tokom predstojećih praznika

Apel građanima da ne koriste pirotehnička sredstva tokom predstojećih praznika

Iz Policijske uprave u Jagodini apeluju na građane da ne koriste pirotehnička sredstva tokom predstojećih praznika, jer na taj način mogu povrediti sebe, ali i osobe u svojoj okolini.

U cilju informisanja mladih o opasnosti upotrebe pirotehničkih sredstva, PU u Jagodini u saradnji sa Školskom upravom, sprovodi projekat kako bi se ukazalo na opasnosti korišćenja pirotehnike, pa će tako biti održan niz predavanja za učenike nižih razreda osnovnih škola. -Podsećamo roditelje da igra sa pirotehnikom može biti izuzetno opasna, može doći do teških povreda, opekotina, razderotina, povreda lica, šaka, a u težim slučajevima i do invaliditeta. Pored uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira, nestručno rukovanje pirotehnikom može izazvati i požare. Policijska uprava u Jagodini aktivno preduzima sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi sprečili neovlašćenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava, a sva lica koja neovlašćeno prodaju pirotehniku biće sankcionisana, istakao je potpukovnik Mladen Getić, načelnik PU Jagodina

Zakonom je izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima.