Ambasador Švajcarske i predsednik opštine Paraćin obišli novoizgrađeni drumski most

Ambasador Švajcarske i predsednik opštine Paraćin obišli novoizgrađeni drumski most

Ambasador Švajcarske Urs Šmid i predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević obišli su večeras novoizgrađeni drumski most kod srednjoškolakog centra. U njihovom društvu bili su mnogobrojni predstavnici lokalne samouprave i nekoliko pobratimskih opština i gradova.

Podsećamo, Vlada Švajcarske je finansirala izgradnju ovog mosta, a uvaženi predstavnik ove zemlje u Srbiji govorio je za Kanal M o značaju pomoći našoj opštini i kako se oseća u Paraćinu. 

Ovo je za mene veoma emotivno, Paraćin je prva opština koju sam posetio nakon dolaska u Srbiju odnosno prvi odlazak iz Beograda, a to je bilo novembra 2020. godine. Izgradnja nije ni počela i postojao je samo projekat. Rekao sam da ću se vratiti ovde kada most bude završen. Danas sam imao priliku da posetim ovaj prelep most. Nisu još uvek svi završeni ali vidim da projekti brzo napreduju što me raduje, rekao je ovom prilikom Šmid. 

Njegov domaćin predsednik opštine Vladimir Milićević se na početku obraćanja prvo zahvalio Nj.E. Ursu Šmidu na kako je rekao ogromnoj pomoći Vlade Švajcarske. Posebno zbog toga što su zbog rata u Ukrajini i rasta cena na tržištu, troškovi za izgradnju od oko 2 miliona evra skočili na čak sedam!

Radimo mostove, urađena su tri pešačka mosta. Završavamo i ovaj drumski koji će za nekoliko dana biti pušten u funkciju. Jedini problem je kružni tok koji ćemo za desetak do petnaest dana završiti. Tada bi trebalo da počnu radovi na rušenju i drugog mosta u centru grada. Imamo jedan moderan most sa pešačkom i biciklističkom stazom, rekao je između ostalog Vladimir Milićević za Kanal M.

Njih dvojica su u društvu brojnih saradnika i gostiju iz pobratimskih opština prošetali kejom i upitili se do promenade na platou i centru grada gde su u neformalnom razgovoru degustirali vina i neke od proizvoda iz domaće radinosti proizvedenih na teritoriji naše opštine.

Osim promenade, večerašnji program su činili izložba sa infrastrukturnim radovima u poslednje tri godine i događajima koji su obeležili navedeni period, predstava za decu i zabava sa animatorima kao i koncert jagodinakog benda Džem od Jagoda.

Opširniju priču sa ove večeri gledajte u sredu u našoj Priči dana.