Akcija Planinarskog kluba Javorak – Kanjon Crnice

Akcija Planinarskog kluba Javorak – Kanjon Crnice

Kanjon Crnice naziv je aktivnosti Planinarskog kluba „Javorak“  iz Paraćina koja će biti realizovana 6. marta. Ova jednodnevna akcija biće sprovedena po 13. put. S obzirom da se bliži praznik Dan žena, ovaj klub pripremio je malo iznenađenje za svoje članice.

Aktivnosti koje Planinarski klub Javorak sprovodi na teritoriji opštine Paraćin su otvorenog karaktera za sve građane. Okupljanje je zakazano u nedelju oko 8 sati oadakle svi kreću ka Zabregi. Učesnici će biti u prilici da obiđu ostatke manastira Namasija, zastaće na nekoliko vidikovca na obroncima Kučajskih planina i uz kanjon reke Crnice stići do Sisevca. Organizatori preporučuju i potrebnu opremu za celodnevnu aktivnost.

Do kraja ovog meseca paraćinski Javorak organizovaće još jednu akciju, a to je sada već poznata Sremušijada. Ipak tačan datum kada će ova aktivnost biti realizovana još uvek nije poznat.

Članovi ovog kluba su nedavno osvojili nekoliko nagrada u planianrskoj orijentaciji. Treće mesto za Javorak u konačnom plasmanu, bronza za seniorke u plasmanu po kategorijama i još jedno treće mesto za u kategoriji vetererani. Ovaj klub trenutno ima preko 200 članova što ga čini jednim od najbrojnijih planinarskih društava u okolini.