U četvrtak raspisivanje konkursa za ostvarivanje prava na studentsku i učeničku stipendiju
FOTO: Opština Paraćin

U četvrtak raspisivanje konkursa za ostvarivanje prava na studentsku i učeničku stipendiju

Predsednik opštine Paraćin, Vladimir Milićević, najavio je raspisivanje je konkursa za ostvarivanje prava na studentsku i učeničku stipendiju, za studente i učenike koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Paraćin.

U školskoj 2024/2025.godini stipendiraće se 60 studenta od druge godine osnovnih studija pa do završne godine, koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija, pod uslovom da su prvi put upisani u tekućoj školskoj godini na studije prvog ili drugog stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije i imaju prosečnu ocenu najmanje 8,50 u toku studija, četiri studenta prve godine studija koji su proglašeni učenicima generacije u srednjoj školi na teritoriji opštine Paraćin, kao i deset 10 učenika srednjih škola  čiji je osnivač Republika Srbija, od drugog razreda srednje škole, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije i koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Paraćin, dobitnici su I,II  ili III mesta na međunarodnim  ili republičkim takmičenjima  i olimpijadama znanja, kontinuirano postižu odličan uspeh u učenju i vladanju, čiji roditelji odnosno staratelji imaju prebivalište na teritoriji opštine Paraćin.

Konkurs će biti raspisan u četvrtak 31. oktobra, a detaljni uslovi biće objavljeni objavljeni na oglasnoj tabli opštine Paraćin, internet stranici opštine Paraćin (www.paracin.rs).

Konkursna dokumentacija se dostavlja najkasnije do petka 15.11.2024. godine poštom na adresu Predsednik opštine Paraćin, Tome Živanovića br.10, 35250 Paraćin, uz naznaku na koverti “za opštinsku stipendiju” ili neposredno na šalter br. 8 JUM-a  u zgradi SO Paraćin.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u obzir i iste će biti odbačene.