Nove pobede paraćinskih srpskoligaša u prvenstvu ovog vikenda

Nove pobede paraćinskih srpskoligaša u prvenstvu ovog vikenda

Ovog vikenda paraćinski srpskoligaši ostvarili su nove pobede i ligi, a do trijumfa u 12. kolu Srpske lige Istok je došla u Morava iz Ćuprije dok je Jagodina poražena.

SFS Borac je igrao u nedelju na domaćem terenu kada je ugostio Trstenik. Gosti su poraženi sa 4:2 što je treća vezana pobeda staklaraca u prvenstvu, a ukupno peta. Golove za domaćine postigli su Petrović u 18. i dvostruki strelac Zlatković u 45. i 59. minutu uz auto gol Milosavljevića. SFS Borac nakon 12. kola u Srpskoj ligi Istok zauzima 8. mesto sa 17 bodova.

Sa druge strane Jedinstvo je takođe u nedelju gostovalo ekipi Budućnosti u Popovcu i slavilo sa minimalnih 1:0. Jedini gol za zelene postigao je Aleksandar Stojanov u 62. minutu. Jedistvo je odmah ispod staklaraca na 9. mestu tabele sa samo bodom manje, 16.

Pomoravski predstavnik i ligi Jagodina poražena je od Dinamo Juga sa 2:0 dok je Morava 1918 iz Ćuorije nakon poraza u prošlom kolu i prekida niza od jedne i po sezone bez poraza, ponovo pobedila ovoga puta Đerdap sa minimalnih 1:0 na domaćem terenu.

U preostalim utakmicama 12. kola Srpske lige istok  Radnički (Svilajnac) – OFK Brzi Brod 1:0, Dunav – Timok 1:0, OFK Sinđelić – Jedinstvo 1936 (Kš) 0:1 i Vlasina Radnički (Pirot) 4:1. Na tabeli i dalje vodi Dinamo Jug sa 31 bodom, četiri manje ima Morava iz Ćuprije, a 23 boda ima Dunav.

U narednom 13. kolu sledećeg vikenda na programu ne gradski derbi između Jedinstva i SFS Borca. Mečna Gradskom stadionu u Paraćinu na programu je 2. novembra od 13.30.