Veliki broj dece u klubu borilačkih veština PRAETORIAN iz Paraćina

Veliki broj dece u klubu borilačkih veština PRAETORIAN iz Paraćina

Klub borilačkih veština Praetorian iz Paraćina jedan je od najmlađih sportskih kolektiva u našoj opštini. Okuplja veliki broj dece osnovnog i srednjoškolskog uzrasta i nastao je u doba korone, dakle negde početkom 2020. godine. U njemu rade dvojica trenera Dragan Pavlović i Dušan Savić.

Primarna disciplina u ovom klubu je za naše uslove malo poznata – Sanda boks. Trener ovog kluba Dragan Pavlović je u kratkim crtama objasnio razliku između onog klasičnog i sanda boksa.

Najpoznatiji član ovog mladog kluba je Lenka Savić, devojčica koja u poslednjih oko godinu dana oduševljava paraćinsku sportsku javnost. Krenula je sa treninzima pre oko godinu dana no ipak intersovanje za borilačke sportove je počelo veoma rano. Najveći krivac za to je njen otac Dušan i momenat kada je na poklon dobila prve rukavice.

Osim Lenke u Praetorian-u trenira još mnogo talentovane dece, a mi smo izdvojili Milana Jevtića i Pavla Miletića.

Poslednjih meseci često su na putovanjima. Nastupali su na takmičenjima u brojnim srpskim gradovima ali ipak najveći utisak na njih je ostavilo takmičenje u Turskoj.

Često osvajaju medalje, a neki od njih zapazli su treneri u reprezentaciji Srbije.

Treninzi su naportni, održavaju ih u maloj ali odlično opremljenoj sali u neposrednoj blizini kružnog toga u Paraćinu i to svakog radnog dana.

Lenka Savić je nedavno ostvarila prvu pobedu u klasičnom, olimijskom boksu pobedivši Adnu Lukač, prvakinju Srbije za ovu godinu u juniorskoj konkurenciji. Dav puta nedeljno će raditi sa trenerima jagodinskih Tigrova i oprobaće se u kik boksu.