U Ćupriji obeležen Dan opštine, ministar Darko Glišić počasni građanin (VIDEO)

U Ćupriji obeležen Dan opštine, ministar Darko Glišić počasni građanin (VIDEO)

U svečanoj sali Osnovne muzičke škole “Dušan Smovran” u Ćupriji obeležen je dan ove opštine uz prisustvo brojnih zvanica, predstavnika državne vlasti i okolnih, prijateljskih opština i gradova. Svečana sednica počela je intoniranjem srpske himne, a prisutnima obratila predsednica opštine Jelena Đulinac.

Njen prethodnik na mestu predsednika opštine, a sada predsedavajućeg lokalnog parlamenta Ninoslav Erić govorio je o tome u kojoj meri se Ćuprija promenila u poslednjih nekolkiko godina.

Bolji uslovi za život i razvoj dece na prvom su mestu prioriteta opštinske vlasti u Ćupriji na koje je podsetila predsednica ove opštine Jelena Đulinac.

Počasni građanin opštine Ćuprija je Darko Glišić, ministar za Javna ulaganja u Vladi Republike Srbije, a plaketu mu je uručio Ninoslav Erić.

Priznanje je dobio posthumno i Vladan Cvetković Ficko za osnivanje pozorišta u gradu na Moravi. Svečanoj sesnici prisustvovali su i predstavnici opštine Paraćin Jelena Vidisavljević, zamenica predsednika opštine i Miloš Đokić zamenik predsednice SO.