Mlada Lenka Savić osvojila prvo zlato u boksu za Paraćin ikada

Mlada Lenka Savić osvojila prvo zlato u boksu za Paraćin ikada

Lenka Savić mlada nada kluba borilačkih sportova “Praetorian” oduševila je publiku u jagodinakoj Hali “Jassa”. Ona je naime pobedila prvakinju Srbije za ovu godinu u juniorskoj konkurenciji iz Novog Pazara Adnu Lukač.

Lenka je u Jagodini nastupila takođe u juniorskoj konkurenciji devojčica do 60 kilograma u olimpijskom boksu, a zanimljivost je i ta da joj je ovo bio prvi zvanični meč!

Pobedu je obezbedila nakon samo 20 sekundi pošto je protivnici uputila seriju udaraca od kojih ova nije uspela da se oporavi pa je usledio tehnički nokaut. Njeni treneri Dušan Savić i Dragan Pavlović poručuju da je ovo sjajan uspeh kako za klub tako i za našu opštinu jer do sada u istoriji Paraćina nije bilo medalja u boksu.

U Hali “Jassa” je ovog vikenda održana jedna od četiri Regionalne lige u boksu na kojoj je nastupilo 20 klubova i ukupno pedesetak takmičara pred nekoliko stotina gledalaca.

Lenka Savić će narednih nedelja i meseci povremeno trenirati u Jagodini sa prekaljenim trenerima tamošnjih Tigrova i nema sumnje da je očekuje lepa budućnost.

Ove nedelje očekujte i video priču o ovoj talentovanoj devojčici koja poslednjih godinu dana niže uspehe na gotovo svakom takmičenju na kom se pojavi, uglavnom u Sanda boksu.