Poplave u BiH, Paraćin šalje pomoć pobratimskoj Jablanici

Poplave u BiH, Paraćin šalje pomoć pobratimskoj Jablanici

Razorne poplave koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu napravile su ogromnu štetu, a odnele na desetine života, dok se za mnogima još uvek traga. Situacija na poplavljenim područjima u BiH od jutros se popravlja, voda se u Jablanici povukla, pa su razmere štete vidljiviji. Broj žrtava popeo se na 21, a još se traga za mnogima.

Nakon ogromnih padavina u Donjoj Jablanici, Kiseljaku, Kreševu, Konjicu i Fojnici zabeležena je katastrofa. U Jablanici je stradalo najmanje 16 osoba prenosi RTS, a za mnogima se još uvek traga.

Kao znak solidarnosti i podrške stanovništvunaše pobratimske opštine Jablanice koja je pogođena prirodnom katastrofom – poplavama opština Paraćin će poslati pomoć u vidu neophodne opreme, hrane i vode. Poplave koje su zahvatile Jabalnicu izazvale su ogromne štete, potapajući kuće i infrastrukturu. Situacija je alarmantna, a hitna pomoć i podrška ključne su za brži oporavak lokalnog stanovništva, te svi zainteresovani koji žele da pomognu mogu da se jave u ponedeljak u zgradi opštine na samom ulazu , saopštili su iz opštine Paraćin.

Pomoć možete uplatiti i vi uplatom na namenaki račun 1340011130004680 banke u Sarajevu.